Mijn favorieten

7 Tips van de verkoopstyliste

In deze markt is het belangrijk om op te vallen tussen alle woningen die te koop staan.
Echter, er is een aantal manieren om de kans op verkoop te verbeteren. Kaak Makelaar uit Brummen laat voordat uw huis in de verkoop komt advies uitbrengen door een verkoopstyliste.
Maar er zijn ook zaken die u zelf kunt doen om uw huis beter over het voetlicht te brengen.

Tip 1: gebruik zoveel mogelijk neutrale tinten.

Het aanpassen van uw huis is prachtig als je van plan bent er nog jaren te blijven wonen, maar extreme kleuren en themakamers kunnen potentiele huizenkopers afschrikken. Met behulp van neutrale kleuren op de muren kunnen zij hun eigen idee op het huis loslaten, en zullen zij minder het gevoel hebben dat er veel aan het huis gedaan moet worden.
 

Tip 2: kopers willen ruimte zien.

Probeer niet teveel meubels in huis te hebben, want kopers willen een ruim huis.
Het huis moet goed opgeruimd zijn. Zet kinderspeelgoed in bakken zodat het er strak uitziet. Daarnaast is het belangrijk dat er duidelijke looppaden zijn zodat de koper makkelijk door het huis kan bewegen.
 

Tip 3: geen  (vieze) geurtjes.

Eerlijk gezegd heeft elk huis zijn eigen geur, maar die moet je zo min mogelijk op laten vallen.
Om geurtjes te voorkomen leeg je de vuilnisbak op tijd, maak je de kattenbak schoon en reinig je regelmatig de koelkast.
Ook is het goed om rekening te houden met wat je de dag ervoor kookt.
Geurstekkers zijn uit den boze, veel mensen hebben er een hekel aan.
 

Tip 4: repareer kleine dingen.

Een grote renovatie verdient zich vaak niet terug in de verkoop. Vaak is het al voldoende om kleine dingen te vernieuwen zoals het vastzetten van losse deurgrepen, het vervangen van oude en vieze vloerbedekking of zelfs het oude aanrechtblad vervangen door een fraai en niet te duur nieuw exemplaar.
 

Tip 5: verfraai de voorkant.

De voorkant van uw huis is het eerste van een koper ziet; deze moet een onuitwisbare indruk maken.  De ramen moeten uiteraard gewassen zijn, maar ook de tuin dient er strak bij te liggen met een duidelijk pad naar de voordeur zonder obstakels.
Zorg ervoor dat het huis zichtbaar is vanaf de weg; hoge hagen snoeien en uitdunnen van bomen of zelfs het weghalen van hagen en bomen kunnen daarbij helpen.
 

Tip 6: niet te persoonlijk.

Elke koper weet dat er geleefd wordt in dit huis, maar ze hoeven niet altijd het bewijs te zien. Ontdoe je huis van overtollige zaken zoals kranten, tijdschriften en andere “rommel”. Haal de waslijn af en geef je schoenen een plek die niet opvalt.
Het is ook een goed idee om niet teveel persoonlijk getinte spullen in de kamer te hebben. Een wand met foto’s van de vakantie geeft de koper het gevoel dat dit niet zijn huis is.
 

Tip 7: Ga een eind wandelen met de hond.

Een koper wil ongestoord in uw huis rondkijken en vrijuit opmerkingen willen maken. Als u als verkoper daar bij bent zal de koper niet vertellen wat hij eigenlijk vindt van het huis.
Sommige kopers zijn bang voor honden; zorg dat de hond even weg is als de makelaar met de kopers komt.